Kanotur på Nedre Halleby Å

Den 18. aug. 2013 afholdt Støtteforeningen for tredje gang den årlige kanoudflugt på Nedre Halleby Å.

Der var maksimalt antal deltagere, herunder mange børn, som bestod af både øvede og begyndere i kunsten at tumle en kano. På grund af den kraftige blæst blev det besluttet ikke at sejle op I Tissø.

Første stop var stemmeværket efter Tissø, hvor naturvejleder Ole Rasmussen fortalte om Åmose Naturpark. Derefter blev kanoerne vendt nedstrøms mod herregården Ågårds jorder, hvor frokosten skulle indtages og ejer Gregers Hellemann fortælle om det at være landmand på et stort gods i Åmosen.

Naturvejleder Ole Rasmussen fortæller

Naturvejleder Ole Rasmussen fortæller

På dette tidspunkt var vejret blevet markant dårligere, med regn foruden blæst, og alle blev derfor glade da Gregers kom kørende med sin overdækkede jagtvogn, hvor der var plads til alle. Her spiste vi resten af vores mad , mens Gregers fortalte om barndommen på Ågård med det store folkehold, om nutiden med det effektive landbrug, om naturen og ikke mindst om odderne som man der har på nærmeste hold.

I ly i jagtvognen

I ly i jagtvognen

Derefter gik turen videre i småregn og rusk ned af åen. Igen blev det besluttet af korte noget af turen og ved 16:00 tiden landede vi helskinnede på det aftalte sted, hvor kanoerne blev gjort rene.

Alt i alt en meget anderledes tur end sidste år, hvor solen skinnede fra start til slut, og børnene gik i vandet ved Flasken. Men alle havde forberedt sig med fornuftig påklædning, og det var som altid en stor oplevelse at sejle på den smukke å.

Kategorier: Ikke kategoriseret

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *